Διαβάσαμε : Οδηγός Εφηβείας για Επαναστάτριες

Όταν έχεις γίνει λάτρης μιας σειράς βιβλίων, είναι αναμενόμενο ότι κάθε νέος τίτλος που προστίθεται στη συγκεκριμένη σειρά σε συναρπάζει και θέλεις να τον αποκτήσεις. Το ίδιο συνέβει και με το ολοκαίνουργιο βιβλίο από της σειρά “Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες” που τόσο αγαπά η κόρη μου.

Το ολοκαίνουργιο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο “Οδηγός εφηβείας για Επαναστάτριες” και είναι από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Την επιμέλεια έχει για μια ακόμη φορά η εξαιρετική Ελενα Φαβίλι που μέσα από την γραφή της ενθουσιάζει τα κορίτσια να γίνουν αξιοθαύμαστες γυναίκες.

Σε αυτό το βιβλίο, οι αναγνώστριες ως “μικρές επαναστάτριες” έχουν μεγαλώσει.Διανύουν ή πρόκειται να διανύσουν μια συναρπαστική φάση στην ζωή τους που ονομάζεται εφηβεία. Είναι γεμάτη προκλήσεις, χαρές, σκιρτήματα. Ο πολύτιμος αυτός οδηγός για την εφηβεία θα τις συντροφεύσει σε όλες αυτές τις εκδοχές που πιθανόν να αντιμετωπίσουν. Αλλαγές στο σώμα, στα συναισθήματα, στην ψυχολογία, στις σχέσεις και γενικότερα όλα όσα μια έφηβη πρόκειται να ζήσει περιγράφονται διεξοδικά ενώ ταυτόχρονα η συγγραφέας έχει προνοήσει να την συμβουλεύσει έγκυρα και στοχευμένα να κατακτήσει η νέα, την εφηβεία και τις αλλαγές της με αγάπη.

Σαν γονέας αξιολογώ το συγκεκριμένο βιβλίο με άριστα μιας και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο “σύμμαχο” μας στην σχέση μας με την έφηβη κόρη μας. Η Ελενα Φαβίλι δημιούργησε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα από τα κορίτσια στην εφηβεία ενώ η πληροφόρηση που προσφέρει για πολλά νέα θέματα που παρουσιάζονται στην εφηβεία, δεν είναι βαρετή. Είναι γραμμένο κοντά στην γλώσσα των κοριτσιών και έτσι γίνετε εύκολα προσιτό για εκείνα. Επιπρόσθετα, θέματα που ίσως σαν γονείς δυσκολευόμαστε να κουβεντιάσουμε με τις έφηβες κόρες μας, παρουσιάζονται ευχάριστα χωρίς ταμπού και ενημερώνουν έγκυρα τα κορίτσια όπως για παράδειγμα η πρώτη ερωτική επαφή, η χρήση του προφυλακτικού και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερη έμφαση με ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει δοθεί στα συναισθήματα που η έφηβη πρόκειται να βιώσει και πώς μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των σχέσεων της. Αξιόλογο επίσης είναι και το κεφάλαιο που το αναφέρει η συγγραφέας ως “χρειάζομαι βοήθεια”. Σε αυτό το κεφάλαιο παρουσιάζονται ιδιαίτερες καταστάσεις που χρίζουν βοήθεια όπως ο σχολικός εκφοβισμός, ο διαδικτυακός και άλλα και παρουσιάζονται προτάσεις και συμβουλές για την έφηβη.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το βιβλίο διαβάζοντας ένα απόσπασμα εδώ

Ένα αξιόλογο βιβλίο για τις αξιόλογες “επαναστάτριες ” του μέλλοντος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram