Σοκολατένια νηστίσιμα cupcake

Eίχα πάρα πολύ καιρό να ανεβάσω μια συνταγή όμως φαίνεται οτι την Σαρακοστή πάντοτε ασχολούμαι περισσότερα με την κουζίνα και ειδικά με την ζαχαροπλαστική που μάλλον τα πηγαίνω καλύτερα. Ετσι αποφάσισα οτι είναι η κατάλληλη στιγμή για να σου γράψω για τα αγαπημένα cupcake των παιδιών μου.

Τα συγκεκριμένα cupcake, τα φτιάχνω πολλές φορές μέσα στον χρόνο. Μου αρέσουν γιατί δεν θέλουν πολλά υλικά για να τα φτιάξω, είναι νηστίσιμα (συνταγές και για άλλα κεικ νηστήσιμα θα βρεις σε παλαιότερες αναρτήσεις μου)δεν χρησιμοποιώ μίξερ και το κυριότερο, όποιος τα δοκιμάσει μετά θέλει την συνταγή. Μάλιστα όταν δίνω για κολατσιό στο σχολείο τα συγκεκριμένα, πάντοτε βάζω μερικά παραπάνω για κέρασμα στους συμμαθητές/τριες που τόσο τα λαχταρούν!

Υλικά

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι(σπορέλαιο καλύτερα)
  • 1κ.σούπας ξύδι
  • 2 βανίλιες
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1κούπα κακάο
  • 1κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1κ.σόδα

Εκτέλεση

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να εκτελεσθεί χωρίς την χρήση μίξερ. Ανακατεύεις την ζάχαρη με το νερό και το λάδι. Προσθέτεις τον χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύδι και τη σόδα. Το μίγμα θα είναι αρκετά υδαρές στην όψη και θα μοσχοβολήσει όλος ο χώρος.

Αδειάζεις το μίγμα σε θήκες για cupcake. Έχεις προθερμάνει τον φούρνο και σε θερμοκρασία 180 βαθμών Κελσίου, στις αντιστάσεις ψήνεις τα cupcake για περίπου μίση ώρα. Ενδεχομένως όταν τα βγάλεις να είναι κάπως υγρά, μην απογοητευτείς! Μετά από λίγη ώρα είναι μια χαρά!

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram