Γεια σας και πάλι! Σε αυτό το ποστ, που είναι και το τελευταίο
με το συγκεκριμένο τίτλο (διαβάστε το προηγούμενο εδώ ) θα αναφερθώ στο φανταστικό πρωινό που είχαμε στις διακοπές μας.
Σχεδόν στο 90%
των καταλυμάτων που έχω επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια, το πρωινό είναι αρκετά
καλό. Ευτυχώς δηλαδή που ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ακόμα σε καλό επίπεδο όπως
και η σίτιση. Όμως, το συγκεκριμένο πρωινό, νομίζω ταίριαξε «γάντι» στα γούστα
μου.
με το συγκεκριμένο τίτλο (διαβάστε το προηγούμενο εδώ ) θα αναφερθώ στο φανταστικό πρωινό που είχαμε στις διακοπές μας.
Σχεδόν στο 90%
των καταλυμάτων που έχω επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια, το πρωινό είναι αρκετά
καλό. Ευτυχώς δηλαδή που ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ακόμα σε καλό επίπεδο όπως
και η σίτιση. Όμως, το συγκεκριμένο πρωινό, νομίζω ταίριαξε «γάντι» στα γούστα
μου.
Τι το μοναδικό είχε;
Αρχικά ήταν πολύ πλούσιο, σερβιρισμένο από χαμογελαστά πρόσωπα
και τα περισσότερα προϊόντα ήταν από τοπικούς παραγωγούς. Μου αρέσει, σαν ιδέα,
να βλέπω προϊόντα ντόπια που ακολουθούν τις εποχές του χρόνου και θυμίζουν Ελλάδα.
Στο Daphne’s Club Apartments μας
σέρβιραν ντόπιο πρόβειο γιαούρτι (και ΟΧΙ τα γνωστά στραγγιστά) με ντόπιο
μελακι της περιοχής καθώς και φρούτα εποχής (ειδικά σταφύλι που φημίζεται η περιοχή).
Έχω βαρεθεί να βλέπω μπανάνες εξωτερικού στα πρωινά όταν εμείς οι Έλληνες έχουμε
τόσα φρούτα.
και τα περισσότερα προϊόντα ήταν από τοπικούς παραγωγούς. Μου αρέσει, σαν ιδέα,
να βλέπω προϊόντα ντόπια που ακολουθούν τις εποχές του χρόνου και θυμίζουν Ελλάδα.
Στο Daphne’s Club Apartments μας
σέρβιραν ντόπιο πρόβειο γιαούρτι (και ΟΧΙ τα γνωστά στραγγιστά) με ντόπιο
μελακι της περιοχής καθώς και φρούτα εποχής (ειδικά σταφύλι που φημίζεται η περιοχή).
Έχω βαρεθεί να βλέπω μπανάνες εξωτερικού στα πρωινά όταν εμείς οι Έλληνες έχουμε
τόσα φρούτα.
πηγή |
Επίσης οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα που αγαπά η κόρη μου
μαζί με τις σταφίδες και το ταχίνι, ήταν σε αφθονία. Όχι ζαμπόν και γκουντες (ας
σταματήσουμε πλέον αυτά τα ξενόφερτα πρωινά!). Κασέρι και ελληνικό τυρί
αιγοπροβειο μπορεί να σερβιριστεί όμορφα για πρωινό.
μαζί με τις σταφίδες και το ταχίνι, ήταν σε αφθονία. Όχι ζαμπόν και γκουντες (ας
σταματήσουμε πλέον αυτά τα ξενόφερτα πρωινά!). Κασέρι και ελληνικό τυρί
αιγοπροβειο μπορεί να σερβιριστεί όμορφα για πρωινό.
Ακόμη, οι σπιτικές μαρμελάδες χειροποίητες ήταν όμορφα σερβιρισμένες σε ατομικά
βαζάκια με την ετικέτα τους. Το ταχίνι υπήρχε και αυτό στο πρωινό μας.
βαζάκια με την ετικέτα τους. Το ταχίνι υπήρχε και αυτό στο πρωινό μας.
Η πορτοκαλάδα στημένη στην στιγμή και όχι « ετοιματσιδικη» ήταν
ότι καλύτερο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Η Ελπίδα λάτρεψε το κέικ που είχαν
φτιάξει οι ίδιοι. Δείτε την συνταγή του εδω
ότι καλύτερο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Η Ελπίδα λάτρεψε το κέικ που είχαν
φτιάξει οι ίδιοι. Δείτε την συνταγή του εδω
Θα μου άρεσε το κέικ αυτό να είχε
και σταφίδες Κορίνθου μέσα.
και σταφίδες Κορίνθου μέσα.
Τέλος, μου έκανε μεγάλη εντύπωση, η έμφαση που είχε δοθεί
στο πρωινό με βιολογικά προϊόντα. Έχετε ξαναφαει πρωινό σε ξενοδοχείο που να είναι
με βιολογικά προϊόντα; Εγώ πάλι όχι, και τους συγχαίρω!
στο πρωινό με βιολογικά προϊόντα. Έχετε ξαναφαει πρωινό σε ξενοδοχείο που να είναι
με βιολογικά προϊόντα; Εγώ πάλι όχι, και τους συγχαίρω!
Κάτι πρωτότυπο μα τόσο
αναγκαίο ειδικά όταν μεγαλώνεις παιδιά. Ψωμί από βιολογικό αλεύρι. Φοβερή γεύση
που θύμιζε το ψωμί που ζυμώνουμε στο σπίτι. Μαμά και κόρη είμαστε «ψωμουδες»
και το τσακίσαμε!
αναγκαίο ειδικά όταν μεγαλώνεις παιδιά. Ψωμί από βιολογικό αλεύρι. Φοβερή γεύση
που θύμιζε το ψωμί που ζυμώνουμε στο σπίτι. Μαμά και κόρη είμαστε «ψωμουδες»
και το τσακίσαμε!
Ωραίο πρωινό που σε κρατά σε ενέργεια όλη μέρα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ !
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!