μαρμελάδα αχλάδι μήλο

Φτιάχνω μαρμελάδα αχλάδι – μήλο diy pear-apple jam

To φθινόπωρο είναι επιτέλους εδώ και ο καλύτερος τρόπος για να το καλωσορίσεις είναι πάντα με μυρωδιές ανάλογες. “Χρησιμοποιώντας” την ίδια την φύση σαν οδηγό, εκμεταλλεύομαι τα φρούτα της εποχής για να φέρω το φθινόπωρο στο σπιτικό μου. Τα αχλάδια είναι σε αφθονία αυτή την εποχή όπως άλλωστε και τα μήλα και κάπως έτσι μια

Φτιάχνω δροσιστική λεμόναδα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει “Οταν η ζωή σου δίνει λεμόνια….φτιάξε λεμονάδα” και κάπως έτσι βρέθηκα να έχω στην κατοχή μου πολλά λεμόνια με έντονη μιρωδιά και πλούσιο χυμό. Εφτιαξα limoncello μπόλικο, έγινε και η λεμόνοπιτα μερικές φορές (είπα να μην το παρακάνω γιατί στο τέλος, θα την σιχαθούν) οπότε τώρα, πώς να καταναλώθουν τόσα λαχταριστά

παστοκύδωνο

Παστοκύδωνο, ένα γλυκό από τα παλιά

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που τα φρούτα αρχίζουν να λιγοστεύουν στην Ελλάδα. Μήλα, αχλάδια, ρόδια είναι τα πιο γνωστά φρούτα που μπορείς να γευτείς αυτή την εποχή. Το κυδώνι όμως είναι ένα ακόμη φρούτο αυτής της εποχής που λίγοι γνωρίζουν. Παρόλο που δεν καταναλώνεται ωμό, το κυδώνι παραμένει ένα φρούτο γλυκό καθώς με αυτό

Κεικ λεμονιού με γλάσο από λεμονάδα Εψα

Οσες συνταγές και αν έχεις από κεικ, αν είσαι cake lover όπως εγώ, πάντοτε δοκιμάζεις ακόμη μια συνταγή. Ψάχνεις για κάτι άλλο έτσι για να πεις οτι δοκίμασες κάτι διαφορετικό ή για να πείσεις τους γύρω σου οτι δεν τρως ακόμη μια φέτα κέικ! Παλαιότερα, σου εχω παρουσιάσει μερικά από τα αγαπημένα μου (νηστίσιμο, με

Η πιο γευστική μπατζίνα!

Η μπατζίνα και όχι μπατσίνα, είναι η παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας! Ως περήφανη Θεσσαλιώτισσα τολμώ να πω οτι αυτή η πίτα έχει αγαπηθεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο! Οποιος την δοκιμάσει θα θέλει σίγουρα να την φτιάξει ή έστω να ξαναφάει αν του προσφερθεί. Παραδοσιακά, οι γυναίκες της Θεσσαλίας και ειδικότερα του Θεσσαλικού

Σοκολατένια νηστίσιμα cupcake

Eίχα πάρα πολύ καιρό να ανεβάσω μια συνταγή όμως φαίνεται οτι την Σαρακοστή πάντοτε ασχολούμαι περισσότερα με την κουζίνα και ειδικά με την ζαχαροπλαστική που μάλλον τα πηγαίνω καλύτερα. Ετσι αποφάσισα οτι είναι η κατάλληλη στιγμή για να σου γράψω για τα αγαπημένα cupcake των παιδιών μου. Τα συγκεκριμένα cupcake, τα φτιάχνω πολλές φορές μέσα

Οξειδωτικό στρες Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την υγεία του δέρματος

Δυστυχώς η πλειοψηφία των ανθρώπων, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός μάχεται εναντίων της ρύπανσης. Ομως οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές. Πέρα από τις συνέπειες που επιφέρει η ατμοσφαιρική ρύπανση στα διάφορα οργανικά συστήματα του ανθρώπου, για το δέρμα (που είναι το μεγαλύτερο σε διάσταση όργανο που ανθρώπινου οργανισμού) ειδικότερα, η

φανουρόπιτα-συνταγή

Φανουρόπιτα,η αγαπημένη μου συνταγή

Τέλη Αυγούστου και συγκεκριμένα 26Αυγουστου έχω το καθιερωμένο μου ,ραντεβού για να παρασκευάζω την Φανουρόπιτα μου.Η Φανουρόπιτα είναι η πίτα που φτιάχνεται προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου την παραμονή της γιορτής του.Το έθιμο είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να φτιάχνουν αυτή την πίτα για να παρακαλέσουν τον Άγιο να τους βοηθήσει για κάτι που έχασαν με

Μπισκότα Anzac

H πρώτη μου επαφή με τα μπισκότα Anzac έγινε όταν ήμουν φοιτήτρια. Μια συγκάτοικός μου Αγγλίδα με κέρασε το συγκεκριμένο μπισκότο και από τότε, τα ερωτεύτηκα! Η αλήθεια είναι ότι όταν τα δοκιμάσεις, σίγουρα θα σου αρέσουν, ειδικά αν είσαι λάτρης του ινδοκάρυδου. Αν πάλι είσαι από αυτά τα άτομα που δεν συμπαθείς τις ζύμες

Εύκολη και δροσερή σαλάτα με σιτάρι

To σιτάρι είναι ένα δημητριακό πολύ διαδεδομένο στην γαστρονομία (ψωμί, αλεύρι κλπ). Αν και είναι πολύ οικονομικό, στην Ελλάδα το έχουμε συνδέσει κυρίως με την παρασκευή των κόλυβων. Ευτυχώς, οι περισσότεροι Μεσογειακοί λαοί το χρησιμοποιούν σε πολλές συνταγές και μια από αυτές είναι για την παρασκευή σαλάτας. Το σιτάρι είναι πολύ θρεπτικό για την διατροφή

Instagram