1. Αρχικά το γεγονός ότι τους κρύους μήνες δεν είναι εκτεθειμένες αυτές οι περιοχές, σας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείτε διεξοδικά και χωρίς άγχος με το θέμα ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Έτσι δεν χρειάζεται να αγχωθείτεγια που οι τρίχες εμφανίζονται λίγο και έτσι μπορεί η αισθητικός να δουλέψει καλύτερα.
πηγή |
2. Η φωτοαποτρίχωση έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο και η τρίχα σκουροχρωμη. Συνεπώς το φθινόπωρο, η περιοχή που χρειάζεται αποτρίχωση συνήθως αρχίζει να “ξεβάφει” που λέμε από το μαύρισμα του καλοκαιριού. Έτσι πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα και συνήθως χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες σε σχέση με ένα δέρμα που χει υποστεί μαύρισμα.
3. Καθώς όπως είπαμε η θερμοκρασία πέφτει, αναγκαζόμαστε να φοράμε και περισσότερα ρούχα. Έτσι η περιοχή που θα δεχθεί την φωτοαποτριχωση, θα είναι λιγότερη εκτεθειμένη στην ατμόσφαιρα και συνεπώς η κοκκινίλα και ο ερεθισμός που μπορεί να εμφανιστεί μετά την φωτοαποτρίχωση.
4. Έχοντας περισσότερο καιρό στην διάθεσή σας για φωτοαποτρίχωση, εκεί γύρω στην άνοιξη ή άντε αρχές καλοκαιριού θα έχετε τελειώσει με το θέμα ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αν πάλι το πρόβλημα επιμένει, οι συνεδρίες που θα έχετε κάνει τους χειμωνιάτικους μήνες, θα έχουν ελαττώσει την τρίχα σε ισχύ άρα σε χρώμα και ίσως τώρα να έχουν μετατραπεί και σε χνούδι, που μπορεί και πάλι να μην σας πειράζει να έχετε.
5. Tην περίοδο που κάνουμε φωτοαποτρίχωση, καλό είναι να αποφεύγουμε τον ήλιο. Ειδικότερα για 72 ώρες δεν θα πρέπει να εκθέτουμε την περιοχή. Το δέρμα μετά την φωτοαποτρίχωση είναι αρκετά ευαίσθητο και η έκθεση στην ηλιοφάνεια μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα. Αντίθετα τους χειμερινούς μήνες, η ηλιοφάνεια είναι μικρότερη και περιορισμένη, οπότε μπορούμε να κάνουμε φωτοαποτρίχωση πιο εύκολα.