Φτιάχνω δροσιστική λεμόναδα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει “Οταν η ζωή σου δίνει λεμόνια….φτιάξε λεμονάδα” και κάπως έτσι βρέθηκα να έχω στην κατοχή μου πολλά λεμόνια με έντονη μιρωδιά και πλούσιο χυμό. Εφτιαξα limoncello μπόλικο, έγινε και η λεμόνοπιτα μερικές φορές (είπα να μην το παρακάνω γιατί στο τέλος, θα την σιχαθούν) οπότε τώρα, πώς να καταναλώθουν τόσα λαχταριστά λεμόνια; Μα φυσικά, φτιάχνοντας λεμονάδα!

Συνταγή όμως δεν είχα και μπαίνοντας στο διαδίκτυο υπήρχαν τόσες πολλές εκδοχές που πραγματικά χάθηκα! Εγώ όμως ήθελα κάτι δοκιμασμένο, οικονομικό, οχι μπελαλίδικο, γευστικό και το κυριότερο να μπορώ να την αποθηκεύσω έστω λίγο περισσότερο από μια βδομάδα. Εψαχνα λοιπόν για λεμονάδα συμπυκνωμένη. Για καλή μου τύχη, συζητώντας με μια φίλη, βρήκα την καλύτερη συνταγή σε αυτό που έψαχνα. Η Κατερίνα ειναι barista πολλά χρόνια. Βασικά, είναι ένα απο τα λίγα άτομα της πόλης μου που κάνει αυτή την δουλειά επειδή την αγαπά και την έχει σπουδάσει. Χρόνια πίσω από τον πάγκο να φτιάχνει καφέδες κάθε λογής, ξέρει να πει τα μυστικά για την παρασκευή εκλεπτυσμένου καφέ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την παρασκευή ροφημάτων οπότε η λεμονάδα ήταν ένα εγχείρημα που δέχθηκε πολλές προσπάθειες αλλά πέτυχε!

Η συνταγή της Κατερίνας για λεμονάδα δροσιστική είναι η ακόλουθη

Καλή επιτυχία!

Φτιάχνω δροσιστική λεμόναδα

Recipe by Beauty HarmonyCourse: Διατροφή-συνταγές, Ροφήματα
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Συστατικά

  • 500 ml στυμμένο χυμό λεμονιού

  • 500 γρ. ζάχαρη

  • 200 ml νερό

Οδηγίες

  • Αρχικά αποστειρώνουμε τα γυάλινα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε (εγώ χρησιμοποιώ δυο μπουκάλια των 750 ml από ντομάτες σάλτσα)βαζοντάς στο φούρνο με αέρα για 10 λεπτά περίπου στους 100 βαθμούς.
  • Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν αρκετά
  • Σε κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατέυουμε να πάρουν μια βράση. Ουσιαστικά παρασκευάζουμε ένα αραιό σιρόπι καθώς θα λιώενι η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
  • Στύβουμε τα λεμόνια μας
  • Ρίχνουμε τον χυμό που στύψαμε μέσα στο σιρόπι
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την λεμονάδα στα αποστειρωμένα μπουκάλια.
  • Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις

  • Κάθε φορά που θέλουμε να ετοιμάζουμε την λεμονάδα μας, αραιώνουμε 1 μέρος λεμονάδας με δύο μέρη παγωμένου νερού. Μπορούμε να αλλάξουμε και αντι για παγωμένο σκέτο νερό να βάλουμε ανθρακούχο νερό. Επιπλέον μπορούμε να ρίξουμε μέσα μια μικρή σκελίδα ginger ή φυλλαράκια μέντας-δύοσμου ή ακόμη και μια φέτα λεμόνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram