Ο Νοέμβριος είναι καθαρά χειμωνιάτικος μήνας και οι ιώσεις και οι γρίπες έχουν την τιμητική τους στην Ελλάδα. Ευτυχώς η φύση μας δίνει και πάλι την λύση και σας παραθέτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν όταν τα μικρούλια σας αρρωστήσουν
Ενυδάτωση και κατανάλωση υγρών
Η κατανάλωση πολλών υγρών, (νερό, σούπες και αφεψήματα)βοηθά στον οργανισμό να μην αφυδατωθεί και οι βλέννες- μύξες ρευστοποιούνται και αποβάλλονται καλύτερα από το σώμα μας. Η κοτόσουπα κάνει θαύματα στην γρίπη. Υπάρχουν πολλές έρευνες που απέδειξαν ότι η κοτόσουπα έχει αντιφλεγμονώδης ιδιότητες και βοηθά τον οργανισμό να είναι και πάλι υγιής. Αν πάλι το παιδάκι σας δεν έχει και πολύ όρεξη για σούπες και αφεψήματα, μην το πιέζεται προσπαθήστε να του δίνετε χυμούς φρούτων και λαχανικών.
.Ενυδάτωση του οργανισμού εξωτερικά – επιδερμικά
Εαν “ενυδατώσουμε” το περιβάλλον του παιδιού καλύτερα, αυτό θα βοηθήσει να αποβληθούν οι βλέννες που πιθανόν να υπάρχουν στο σώμα και ταλαιπωρούν το παιδάκι μας. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Τοποθετώντας έναν υγραντήρα στο δωμάτιο που περνά τις περισσότερες ώρες το παιδί. Προτείνω υγραντήρες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αιθέρια έλαια (ευκάλυπτο eucaluptus globulus και tea tree -melaleuca alternifolia) γιατί έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Από την άλλη, η παλιά τεχνική των γιαγιάδων “βράσε νερό με αιθέρια έλαια ή φύλλα ευκαλύπτου ” έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα με τον υγραντήρα.
2. Ατμόλουτρα. Κάντε στο παιδί σας ατμόλουτρο δηλ ζεστό μπάνιο σε δωμάτιο με ατμούς. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να έχει γεμίσει το μπάνιο με υδρατμούς , αφήστε ζεστό νερό να τρέξει στο μπάνιο για λίγη ώρα πριν βάλετε το παιδί στην μπανιέρα. Εδώ μπορείτε να βάλετε και πάλι αιθέρια έλαια (όπως προτείναμε και παραπάνω) με την διαφορά λίγες σταγόνες που θα έχουν πρώτα διαλυθεί σε έλαιο βάσης ή γάλα.
Ξεκούραση
Η γρίπη θέλει ξεκούραση λένε για να φύγει και δεν άδικο. Ανάρρωση- μπόλικος ύπνος και ανεμελιά είναι τα βασικά. Επιτρέψτε στο παιδί σας να χουζουρέψει ακόμα και με την τηλεόραση- κάποια αγαπημένη ταινία.
Καλό χειμώνα!