Μπορεί να είδατε την φωτογραφία που ανέβασα στο instagram πρίν από μερικές μέρες και πολλές με ρωτήσατε γι αυτο το κεικ.
Είναι πολύ εύκολο και η εμφάνιση παίρνει 10′.Όσο για την γεύση…
Το έφτιαξα μόλις σε 80 λεπτά και φαγώθηκε μολις σε 60′! Έσπασε κάθε ρεκόρ!
Έτσι και εγώ το ονόμασα *το κεικ που έσπασε κάθε ρεκόρ*.
Σας δίνω την συνταγή.
Θα χρειαστείτε:
4 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του τσαγιού baking powder
250 γρ βούτυρο
250γρ γάλα πλήρες
2 καψάκια βανίλια
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2 κούπες κακάο
για την επικάλυψη (Διαβάστε και **)
5 κουταλιές της σούπας αφράτες πραλίνα φουντουκιού (χρησιμοποιησα την αγαπημένη των παιδιών μου,Νucrema Ιον)
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
Τρούφα και σοκολατομπουκιτσες για να στολίσετε το γλυκό σας.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά στο μίξερ. Λαδώνουμε την φόρμα για το κεικ. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στην φόρμα μας. Τώρα στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα στην φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο (200 βαθμούς περίπου) για περίπου 50 λεπτά (μέχρι να βάλουμε το μαχαίρι στο κεικ και να βγει καθαρό). Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο οχι όμως από την φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Ύστερα ξεφορμαρουμε. Tωρα σε bain marie βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και τις 2 κουταλιές σπορέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και στολίζουμε με τρούφα και σοκολατομπουκίτσες.
** Πριν από μερικές μέρες η φίλη μου Τονια απο το blog toniamakeupdiaries.blogspot.gr ανέβασα την δική της μερέντα. Λοιπόν την έφτιαξα και την εβαλα ως επικάλυψη στο συγκεκριμένο κέικ. Δοκιμάστε την!Εγίνε Σούπερ!
Ψάχνετε για νηστίσιμο κέικ; Φτιάξτε το κέικ με πορτοκαλάδα Εψα είναι εκπληκτικό!
Καλή επιτυχία!
Ουαου… Πότε θα το φτιάξεις φιλενάδα να έρθω για καφέ…
Θασε καλεσω συντομα με ολες τις επισημότητες
Γιάμιιιι. Θέλω κι εγώωωω
Πεφτεις μακρια ναρθεις στο σπιτι μου
οκ,το κατεγραψα!