τις αγαπημένες μου γεύσεις. Το παγωτό δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση εάν ακολουθήσετε την συνταγή που έχω παρουσιάσει παλιότερα. Το φιστίκι όμως θέλει τέχνη και μου
πήρε αρκετό καιρό μέχρι να το πετύχω.
Θα χρειαστείτε
1 κουτί μορφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (δηλ συμπυκνωμένο)
300 γραμμάρια φιστίκι αιγινης (καθαρισμένο και θρυμματισμένο στο μουλτι φυσικά)
και αν είναι αλατισμένο, καλό είναι να το πλύνετε και μετά να το θρυμματίσετε. Μπορείτε
να βρείτε και χωρίς αλάτι καθαρισμένο κατευθείαν από την Αίγινα (είναι λίγο πιο
ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο)
Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (το πετυχαίνεται ρίχνοντας 2 σταγόνες
κίτρινο και μια σταγόνα μπλε)
Εκτέλεση
1. Βάζετε δυο
ώρες πιο μπροστά το μορφατ στο ψυγείο.
2. Βγάζετε
το μορφατ από το ψυγείο και το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατεψει.
3. Προσθέστε
το γάλα ζαχαρούχο και χτυπάτε και πάλι στο μίξερ
4. προσθέστε
και το γάλα εβαπορέ
6. Προσθέστε τώρα το φιστίκι και συνεχίζεται στο μίξερ
7. Ρίχνουμε και το χρώμα πράσινο
και ξανά ανακατεύουμε στο μίξερ
8. Βάζετε το
μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Ακολουθουμε την παραπάνω συνταγή και πάλι με μικρές διαφορές
Θα χρειαστείτε
1 κουτί μορφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα καρύδας (υπάρχει σε μορφή συμπυκνωμένη)
100 γραμμάρια ινδοκαρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
1. Βάζετε δυο
ώρες πιο μπροστά το μορφατ στο ψυγείο.
2. Βγάζετε
το μορφατ από το ψυγείο και το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατεψει.
3. Προσθέστε
το γάλα ζαχαρούχο και χτυπάτε και πάλι στο μίξερ
4. προσθέστε
και το γάλα καρύδας
5. προσθεστε και την τριμμένη καρύδα
και συνεχίστε για κανένα 10 λεπτό το χτύπημα
6. Βάζετε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για
τουλάχιστον 5 ώρες.
Φτιάξτε παγωτό κακαο ή μόκα με αυτή την συνταγή και φυσικά βανίλια
Καλή επιτυχία