Τα σοκολατάκια είναι ένα γλύκισμα που δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε ένα παιδί αλλά ούτε και ένας μεγάλος. Φανταστείτε να έχουν και χαριτωμένα σχήματα!
Φέτος σκεφτήκαμε να ετοιμάσουμε σοκολατάκια με Πασχαλιάτικες παραστάσεις για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Φυσικά μπορείτε να τα δώσετε όποια σχήματα θέλετε αλλά εμείς επιλέξαμε αυτές τις γουστόζικες φορμίτσες. Χρησιμοποιήσαμε καλουπάκια σιλικόνης που τα προμηθευτήκαμε από γνωστό μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για αυτά τα σοκολατάκια. Γίνονται πανεύκολα, γρήγορα και είναι πολύ οικονομικά (2 μόνο συστατικά) και το σημαντικότερο ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ!
Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!
Η συνταγή!
Θα χρειαστείτε
400 γραμμ σοκολάτα υγείας καλής ποιότητας κουβερτούρα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Σπάστε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια για να μπορέσετε να την λιώσετε εύκολα σε bain marie. Λιώστε την σοκολάτα σε μέτρια φωτιά σε bain marie. Προσθέστε ανακατευοντας συνεχώς το γάλα ζαχαρούχο στην λιωμένη σοκολάτα. Όταν και τα δυο υλικά ομογενοποιηθούν και έχουν φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία (διαβάστε ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία και γιατί χρειάζεται να είναι σε αυτή παρακάτω***) κατεβάστε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Μεταφέρετε το μείγμα σε καλούπια σιλικόνης.
Βάλτε τα καλουπάκια σιλικόνης με την σοκολάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Ύστερα ξεφορμάρετε και έχετε έτοιμα τα σοκολατακια σας.
Ιδέα! Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και φουντούκι στο εσωτερικό από το σοκολατακι. Ταιριάζει πολύ!
*** Η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να ασπρίζει και να χάνει την γεύση της και την εμφάνιση της (γίνετε θαμπή) πολύ εύκολα ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε επικάλυψη ή να ετοιμάσουμε σοκολάτες και σοκολατάκια. Για να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο, χρειαζεται να στρώσουμε την σοκολάτα. Το στρώσιμο της σοκολάτας είναι μια διαδικασία αρκετά δύσκολη που χρειάζεται να είστε δεξιοτέχνης για να το πετύχετε. Αυτό που κάνουμε όταν στρώνουμε την σοκολάτα είναι να την απλώνουμε σε μια κρύα επιφάνεια (γυαλί ή μάρμαρο) για να κατεβάσουμε την θερμοκρασία και να αποφύγουμε την θαμπάδα και την αλλαγή στην γεύση. Στην ουσία πετυχαίνουμε να κρατάμε όλα τα συστατικά της σοκολάτας ενωμένα και έτσι να μην γίνετε ο διαχωρισμός τους.
Επειδή όμως όπως σας είπα είναι μια δύσκολη διαδικασία, μπορείτε να κατεβάσετε την θερμοκρασία της σοκολάτας και να αποφύγετε τις αρνητικές συνέπειες, ανακατευοντας την σε ένα μπολ κατά προτίμηση μεταλλικό για αρκετές φορές. Εγώ χρησιμοποιώ για αυτή την διαδικασία μια μαριζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) που μου επιτρέπει να κάνω αυτή την διαδικασία εύκολα και γρήγορα. Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη (δηλ μπορεί να την ανεχτεί το δάχτυλο σας χωρίς να σας καίει) μπορείτε να την χρησιμοποιεισετε για να φτιάξετε το γλύκισμα σας.
Καλή επιτυχία!